Python Developer - velike mogućnosti i velika zarada - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Blog

Python Developer - velike mogućnosti i velika zarada


2 minuta čitanja

Popularnost Pythona prvenstveno je rezultat njegove jednostavne i intuitivne sintakse, koja značajno ubrzava proces implementacije bilo kakvih promjena sistema. Kada ga koristite, ne morate koristiti dodatne biblioteke - dovoljno je osnovno sučelje.

Python se kroz samo par mjeseci učenja može savladati u mjeri da samostalno i slobodno koristite sav njegov potencijal. Pri tome, to je potpuno besplatno okruženje i lako je pronaći stotine vodiča i tutorijala na internetu koji objašnjavaju određene probleme. Međutim, samostalno učenje može biti nezgodno - ponekad je teško motivirati se. Jedan od problema sa samostalnim učenjem može biti i nestruktuirano učenje kao i nemogućnost rada i učenja na vlastitim projektima. Stoga je najbolje rješenje prijaviti se na namjenske kurseve programiranja. U slučaju Pythona, posebno preporučujemo "Uvod u programiranje - Python", kojeg organizuje škola programiranja Coding Giants Bosne i Hercegovine, za djecu od 13 do 19 godina.

Python Developer

Zarada Python Developer-a je među najvišima u programskoj industriji. Junior Python Developer može računati na raspon plate od 1400 do 1800 BAM. Mid Python Developer je plaćen od 2000 do 3000 BAM, dok Senior Python Developer može računati na 3000 BAM i više. Napredovanje na višu poziciju (kao i u slučaju drugih programskih profesija) zavisi uglavnom od raspona vještina i sposobnosti apsorbiranja novih znanja. U ovoj industriji nema mjesta stagnaciji - kontinuirani razvoj je apsolutna osnova za održavanje pozicije.


Tekstovi

Coding Giants BiH
Blog

Kreiranje igrica u Unity

Unity je popularna i izuzetno fleksibilna platforma za igrice, koja nudi toliko mnogo funkcija da s njom možete stvoriti gotovo svaki...

Saznajte više
Uvod u programiranje Python
Blog

Uvod u programiranje Python

Python je jedan od najpopularnijih programskih jezika u svijetu. Uz pomoć Pythona kreiran je YouTube ali i mnoge aplikacije i projekti...

Saznajte više