Python - jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Blog

Python - jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu


2 minuta čitanja

Python je ranih 90-ih dizajnirao izvanredni programer Guido van Rossum. Guido van Rossum, kao veliki zaljubljenik u rad grupe Monty Python, odlučio je nazvati svoj programski jezik u njihovu čast.

Python je brzo stekao popularnost zbog svoje jednostavne i intuitivne sintakse. Kreatori su na ovaj način željeli smanjiti vrijeme koje programeri troše na analizu koda, kako bi se mogli fokusirati samo na njegovu izradu.

Opseg Python-ovih mogućnosti je ogroman. Može se koristiti za dizajn web stranica i aplikacija, video igrica i društvenih medija. Koriste ga i giganti kao što su YouTube, Google, Facebook i PayPal.

Python je programski jezik toliko svestran i lak za učenje da postaje sve popularniji među mladim programerima. Osobe specijalizirane za ovaj programski jezik također mogu računati na jednu od najvećih plata u programskoj industriji.

Ako želite da istražite tajne Python programiranja, preporučujemo vam kurseve Coding Giants škole programiranja.

Semestralni kurs "Python sa Minecraftom" (za djecu od 10-12 godina) u potpunosti je baziran na ovom jednostavnom, ali profesionalnom programskom jeziku. Uz njegovu pomoć, a uz pomoć MakeCode platforme, učenici modificiraju Minecraft univerzum po svom ukusu.

Uvod u Python programiranje je semestralni kurs za uzrast od 13 do 19 godina i odličan je izbor za učenje osnova programiranja u ovom programskom jeziku.


Tekstovi

Vještine programiranja kod najmlađih – kako ih razviti?
Blog

Vještine programiranja kod najmlađih – kako ih razviti?

Vještine programiranja se sve više tretiraju kao vještine čitanja i pisanja ili poznavanja stranih jezika. Činjenica da dijete uči...

Saznajte više
Python Developer - velike mogućnosti i velika zarada
Blog

Python Developer - velike mogućnosti i velika zarada

Popularnost Pythona prvenstveno je rezultat njegove jednostavne i intuitivne sintakse , koja značajno ubrzava proces implementacije bilo...

Saznajte više