Python - jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Blog

Python - jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu


2 minuta čitanja

Python je ranih 90-ih dizajnirao izvanredni programer Guido van Rossum. Guido van Rossum, kao veliki zaljubljenik u rad grupe Monty Python, odlučio je nazvati svoj programski jezik u njihovu čast.

Python je brzo stekao popularnost zbog svoje jednostavne i intuitivne sintakse. Kreatori su na ovaj način željeli smanjiti vrijeme koje programeri troše na analizu koda, kako bi se mogli fokusirati samo na njegovu izradu.

Opseg Python-ovih mogućnosti je ogroman. Može se koristiti za dizajn web stranica i aplikacija, video igrica i društvenih medija. Koriste ga i giganti kao što su YouTube, Google, Facebook i PayPal.

Python je programski jezik toliko svestran i lak za učenje da postaje sve popularniji među mladim programerima. Osobe specijalizirane za ovaj programski jezik također mogu računati na jednu od najvećih plata u programskoj industriji.

Ako želite da istražite tajne Python programiranja, preporučujemo vam kurseve Coding Giants škole programiranja.

Semestralni kurs "Python sa Minecraftom" (za djecu od 10-12 godina) u potpunosti je baziran na ovom jednostavnom, ali profesionalnom programskom jeziku. Uz njegovu pomoć, a uz pomoć MakeCode platforme, učenici modificiraju Minecraft univerzum po svom ukusu.

Uvod u Python programiranje je semestralni kurs za uzrast od 13 do 19 godina i odličan je izbor za učenje osnova programiranja u ovom programskom jeziku.


Uvod u programiranje Python
Blog

Uvod u programiranje Python

Python je jedan od najpopularnijih programskih jezika u svijetu. Uz pomoć Pythona kreiran je YouTube ali i mnoge aplikacije i projekti...

Saznajte više
Programiranje za djecu
Blog

Koji su najbolji programski jezici za djecu?

Učenje programiranja postalo je vrlo popularno posljednjih godina. Važno je napomenuti da poenta nije da svako dijete postane programer....

Saznajte više