Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Kurs za učenike koji su završili prvi stepen kursa „Osnove izrade igrica“

Drugi semestar nastave odvešće nas u svijet naprednih 2D igara. Zahvaljujući Tynker okruženju, studenti će naučiti kako da kreiraju platformer igre u više faza, a u drugom dijelu semestra ćemo koristiti Scratch za kreiranje naprednih igara kao što je Pokemon Go.

  • 14 susreta (Jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (Svaki susret)

  • Maksimalni broj studenata (10)


pet rata po 85,00 BAM


Imate li pitanja?

Uvod

Osnove programiranja igrica izvode se pomoću jezika Scratch. To je obrazovni jezik koji je napravljen kao alat za podučavanje djece osnovama programiranja. Omogućuje da se jednostavno izrade interaktivne priče, animacije ili igre. Programiranje se izvodi na vizualni način - jezični se elementi oblikuju kao slagalice koje, ako se pravilno poredaju, stvaraju program ili igricu. Dio nastave namijenjen je za programiranje trodimenzionalnih aplikacija na platformi KODU te programiranje pomoću posebnih elektroničkih komponenti - Makey Makey. OBVEZNO JE DA UČENIK ZNA PISATI, ČITATI I BROJATI DO 20. Naši online kursevi nisu internetski seminari niti kratki kursevi na Youtubeu! Tokom naših predavanja putem Interneta, svaki učenik će moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki učenik će moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i tačno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Plan kursa

Naša prva lekcija će uglavnom biti o upoznavanju Tynker programskog okruženja. Pokazat ćemo sličnosti sa Scratch-om i neke nove funkcije koje nisu dostupne u njemu. Razvićemo projekat u kojem ćemo revidirati svoja znanja iz prethodnog semestra.
U ovoj lekciji ćemo kreirati opsežnu igru ​​koja će koristiti ugrađene Tynker funkcionalnosti koje se koriste za kreiranje igara s kamerom koja gleda odozgo. Igra će uključivati ​​dva nivoa, u prvom dijelu ove lekcije ćemo kreirati prvi nivo i programirati naše likove iz igre.
U ovoj lekciji ćemo nastaviti sa prethodnom. Razvijat ćemo drugi nivo igre u kojem ćemo dizajnirati zamke, prepreke, završnu bitku sa velikim protivnikom i modificirati našu mapu.
U ovoj lekciji ćemo kreirati klasični platformer u Tynker okruženju. Dodat ćemo mehaniku i predmete tipične za ovu vrstu igara i kreirati prvi nivo naše igre.
U ovoj lekciji ćemo nastaviti naš projekat iz prethodnog časa. Završit ćemo kreiranje mape prvog nivoa i dodati portal sljedećem gdje ćemo se boriti protiv konačnog šefa.
Mozart? Bach? Beethoven? Možda samo Giant? Okušajte se kao muzičar i kompozitor. Klasična muzika je preozbiljna za vas? Možete kreirati vlastitu kompoziciju.
Koje godine je nastao Minecraft? Kako se zove pokretač vatre iz regije Kanto u Pokemonu? Koja vrsta oružja je najrjeđa u Fortniteu? Odgovorite na ova i druga pitanja danas u našoj sjajnoj igrici
Pretvorite se u DJa i muzičara u isto vrijeme. Stvorite muziku koristeći svakodnevne predmete. Ono što se inače čini nemogućim možemo postići mi Divovi. Na posao!
Uhvatite ih sve! Pikachu i početnici iz prve generacije pokemona - Kanto su sada dostupni i možete ih uhvatiti u Scratchu. Provjerite koliko ste precizni u bacanju ali budite oprezni. Ne želi svaki pokemon biti ulopti zauvijek. Pika Pika Pikachuuuu
Uhvatite ih sve! Pikachu i početnici iz prve generacije pokemona - Kanto su sada dostupni i možete ih uhvatiti u Scratchu. Provjerite koliko ste precizni u bacanju ali budite oprezni. Ne želi svaki pokemon biti ulopti zauvijek. Pika Pika Pikachuuuu
Uspjeli smo. Još jedna avantura je iza nas. Nadam se da ti se svidjela. Ali pričekaj... Još nije gotovo. Čekaju te avanture s programiranjem. Pridruži nam se danas i okušaj se u novim izazovima. Za sedmicu dana imamo posebno iznenađenje za tebe - novi svijet koji ćemo vam pomoći stvoriti zajedno. Znate za Minecraft? Ako je tako, sigurno nećeš imati problema.
Bravo! U suradnji s Gigantom uspjeli smo otvoriti portal za Minecraft. Uđi sa nama i naučit ćeš kako programirati Stevea da postane Gospodar svijeta...