Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Časovi za one koji žele kreirati svoju web stranicu. Program kursa uključuje elemente poput HTML, tagovi, CSS stilovi i još mnogo toga.

  • 5 susreta (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svaki susret)

  • Maksimalni broj studenata (10)


za kurs 90,00 BAM


Imate li pitanja?

Uvod

Online kurs WEBSITE DEVELOPER odlična je opcija za učenike koji žele naučiti kako kreirati web stranice. Tokom kursa predstavićemo kako se kreiraju stranice koristeći HTML tagove i CSS stil, a predstavićemo i JavaScript jezik koji omogućava kreiranje interaktivnih stranica. Kurs će koristiti Glitch okruženje. Nakon ovog kursa svaki polaznik će moći samostalno napraviti web stranicu i objaviti je na internetu. Naši online kursevi nisu internetski seminari niti kratki kursevi na Youtubeu! Tokom našeg predavanja putem Interneta, svaki učenik će moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki učenik će moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i tačno ukazati na konkretnu grešku i način na koji se ona može ispraviti.

Plan kursa

Lekcija ima za cilj da učenike upozna sa pitanjima vezanim za izradu web stranica. Učenici će naučiti osnove HTML-a i kreirati svoju prvu stranicu: "Plan lekcije".
Druga lekcija će uključivati naprednije HTML elemente. Razgovarat ćemo o tome kako kreirati forme na web stranicama. Učenici će kreirati formu za registraciju.
Cilj lekcije je kreiranje informativne web stranice za lego trgovinu, uključujući logo, baner, Google fontove, interaktivni meni i podstranicu sa kontakt formom. Takođe, biće predstavljen koncept kutija elemenata, bedževa i klasa.
Cilj lekcije je napraviti igru Tic-Tac-Toe za dva igrača. Java Script programski jezik će se koristiti za kodiranje logike igre.
Lekcija je nastavak prethodne lekcije.