Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Kurs se zasniva na kreiranju igara baziranim na Unity platformi, koristeći programski jezik C#. Časovi će omogućiti svakom učeniku da nauči različite nivoe izrade igara.

  • 5 susreta (jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (svaki susret)


za kurs 120 BAM

Termini i upis

Imate li pitanja?

Uvod

Unity Games Developer izvrsna je preporuka za učenike koji žele učiti o razvoju igara u programu Unity pomoću jezika C#. Program Unity platforma je koja vam omogućava da izradite napredne računarske igre (2D i 3D). Kurs učenike uvodi u osnove programskog jezika C#, zahvaljujući kojem ćete izrađivati vlastite 2D igre prema modelu kultne igre "Captain Claw". Naši online kursevi nisu internetski seminari niti kratki kursevi na Youtubeu! Tokom naših predavanja putem Interneta, svaki učenik će moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki učenik će moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i tačno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Plan kursa

Cilj predavanja je uvod u platformu Unity, izrada lika i njegovog kretanja, kao i kretanja kamere.
Cilj predavanja je programirati naprednijeg lika igrača. Učenici će takođe pripremiti bodove za naredni čas.
Ovo predavanje biće posvećeno završetku bodovanja, izradićemo uslove za pobjedu i poraz, kao i pripremiti GUI.
Tokom ovog predavanja stvorićemo neprijatelja koji će patrolirati našim platformama, i koji će, jednom kad nas primijeti, krenuti da nas napadne.