Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Obvezno poznavanje rada s mišem, pisanje, čitanje i brojanje do 20.

Pažnja! Pažnja! Još uvijek primjećujemo poremećaje u strukturi prostora i vremena. Nekoliko video igrica iz prošlosti se ponovo pojavljuje u sadašnjosti i poprimaju oblik najpopularnijih igrica današnjice. Skin i cijeli svijet Fortnitea izgubljeni su u Pacmanovoj igrici lavirint. Pomizite Fortnite herojima i spasite ih od nepoznatih stvorenja. Možda vam roditelji mogu pomoći savjetima kako se snalaziti u Pac-man labirintu? Pitajmo ih! Sretno!

  • 1 radionica (Radionica)

  • 90 min ()

  • Maksimalni broj studenata (15)


Besplatno 0,00 BAM


Imate li pitanja?

Uvod

Učenici se na časovima upoznaju sa osnovama programiranja. Na radionicama se koristi Scratch okruženje zbog svoje naglašene intuitivnosti rada i velikih mogućnosti. Zasnovan je na webu te omogućava da se kreiraju skripte uz pomoć raznobojnih blokova. Svaki blok predstavlja drugačiju funkciju u programiranju. Svaki se projekt može stalno testirati, a učenici mogu odnijeti napravljenu igricu sa sobom ili je podijeliti sa svojim prijateljima.

Plan kursa

Cilj lekcije je uvođenje osnovnih pojmova kao što su petlje i uslovne instrukcije i naučiti o osnovama programiranja. Tokom besplatnog časa, učesnici takođe mogu unaprijediti vještine koje mogu biti korisne tokom njihovog obrazovanja, kao što su uzročno-posljedično rezonovanje, dedukcija i logičko razmišljanje.