Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Na jednoj od zaboravljenih mašina za igrice jutros je uočena izuzetno neobična pojava. Steve iz Minecrafta sletio je u svemirski brod i mora se boriti s hordama vanzemaljaca. Definitivno nam treba neko sa iskustvom u kontrolisanju likova iz modernih igara. U suprotnom, vanzemaljci će pobijediti. Ne znate šta je Space Invaders? Pitajte svoje roditelje - oni su sigurno mnogo puta uspješno odbili njihove napade. Vidimo se u svemiru!

  • 1 radionica (Radionica)

  • 2 x 45 min (every meeting)

  • Maksimalni broj studenata (15)


Besplatno 0,00 BAM


Imate li pitanja?

Uvod

Radionice za mlade programere kako bi naučili osnove programiranja u Scratch okruženju. To je intuitivna platforma za prve korake u svijetu programiranja. Izrada skripti predstavljena je u vizualnom obliku - blokovi u različitim bojama predstavljaju različite funkcije. Program se stvara njihovim raspoređivanjem u određene konfiguracije. Tokom nastave će se pisati program, korak po korak, i moći će se u svakom trenutku vidjeti ishod projekta. Učesnici mogu ponijeti rezultate svog rada kući i podijeliti ih sa svojim prijateljima.

Plan kursa

Cilj časa je upoznavanje učenika sa osnovama programiranja u Scratch okruženju. Pored učenja osnovnih funkcija, učesnici će također imati priliku da nauče i razviju one najpotrebnije akademske vještine - logičko razmišljanje, zaključivanje, pronalaženje uzroka i utvrđivanje posljedice akcija, te poboljšanje matematičkih vještina.