Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Umjetna inteligencija visoke tehnologije je pod prijetnjom. Zla organizacija proteinivista pokušava se riješiti svih inteligentnih elektronskih uređaja. Vodite odbranu superračunara i ne dopustite virusima da prodru!

  • 1 radionica (Radionica)

  • 2 x 45 min (every meeting)

  • Maksimalni broj studenata (15)


0,00 BAM


Imate li pitanja?

Uvod

Tokom radionice, učenici će se upoznati sa osnovama programiranja. Osnove programiranja ćemo učiti u Scratch okruženju, kojeg smo izabrali zbog naglašene intuitivnosti rada i velikih mogućnosti. Ovo okruženje omogućava da se kreiraju skripte uz pomoć raznobojnih blokova. Svaki blok predstavlja drugačiju funkciju u programiranju. Program se stvara njihovim raspoređivanjem u određene konfiguracije. Tokom nastave će se pisati program, korak po korak, i moći će se u svakom trenutku vidjeti ishod projekta. Učesnici mogu ponijeti rezultate svog rada kući i podijeliti ih sa svojim prijateljima.

Plan kursa

Cilj časa je upoznavanje učenika sa osnovama programiranja u Scratch okruženju. Pored učenja osnovnih funkcija, učesnici će također imati priliku da nauče i razviju one najpotrebnije akademske vještine - logičko razmišljanje, zaključivanje, pronalaženje uzroka i utvrđivanje posljedice akcija, te poboljšanje matematičkih vještina.